Alphen aan den Rijn heeft het allemaal

De Baronie en de nieuwe Haven aan den Rijn zijn uitgegroeid tot het middelpunt van Alphen aan den Rijn waar u naar hartenlust kunt wonen, winkelen en recreëren. Maar niet alleen De Baronie heeft veel te bieden. Het gezellige ‘dorpse’ centrum van Alphen aan den Rijn, met diverse restaurants en ­cafés, een modern theater en bioscoop, is vlakbij. Bovendien ligt Alphen aan den Rijn in het Groene Hart, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen.

Op pad in Alphen aan den Rijn? Een dagje naar het bekende themapark Archeon of vogelpark Avifauna is altijd een succes. Sportievelingen kunnen ­terecht bij diverse sporthallen, zwembaden, sport­verenigingen en sportscholen. Op de nabij gelegen recreatieplassen en rivieren kunt u heerlijk water­sporten. Cultuurliefhebbers komen in ­Alphen aan den Rijn zeker aan hun trekken: wekelijks zijn er exposities en (theater)voorstellingen te bezoeken. En voor liefhebbers van een wandeling ligt het oude Bospark op loopafstand van Het Havenhuys. Alphen aan den Rijn kent vele aantrekkelijke en gezellige evenementen. Denk aan de inter-­nationale hardloopwedstrijd ’20 van Alphen’, het Zomerspektakel en de Alphense Jaarmarkt: de grootste markt van Nederland. Ook buiten ­Alphen aan den Rijn is genoeg te doen en beleven. In het Groene Hart zijn prachtige polders, ­natuurgebieden en plassen met volop vaar-, ­fiets- en wandelmogelijkheden.

Het Rijnhavengebied wordt de komende jaren ­uitgebreid met nog meer woningen en werk­gelegenheid. Zodat het eerder verouderde Rijnhaven­gebied een functioneel, modern en duurzaam ­gebied wordt dat weer helemaal bij de stad Alphen aan den Rijn hoort. Maar bovenal omdat u hier dan heerlijk kunt wonen, winkelen en recreëren.