Ard Regenboog, Stockoud: ‘terug naar Alphen’

Ard Regenboog is na zijn studie Small Business & Retail Management direct als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. In Den Haag opende hij een winkel/werkplaats ‘Loft & Sound’ en specialiseerde zich in de aankoop, restauratie en verkoop van authentiek interieur. Nu is hij een van de eerste ondernemers in ‘De Werf’ in Alphen aan den Rijn, zijn geboorteplaats. De locatie is uiterst geschikt voor de showroom en werkplaats van zijn bedrijf ‘Stockoud’. Je vindt hier de meest exclusieve lampen, meubels en diverse accessoires uit de eerste helft van de 20e eeuw, die met zorg en liefde voor het vak in een optimale staat zijn teruggebracht.

Authentiek interieur

‘De focus ligt op het hogere segment authentiek interieur. Ik verdiep me in de historie van het product; denk hierbij aan de stijlperiode, de ontwerper, de productiemethode(s) en materialen. De leukste items voor mij zijn die, waarbij de herkomst bekend is en ik mijn klanten het verhaal bij het product mee kan geven en aan kan tonen met het originele naslagwerk. De klant koopt een uniek product en weet de kwaliteit en historie van vroeger te waarderen’, schetst Ard. ‘Veel particuliere klanten komen regelmatig terug om te speuren naar een aanvulling op zijn/haar interieur, maar ook op de zakelijke nationale en internationale markt groeit de vraag naar deze producten.’

Wisselend aanbod

Zo zijn er bijvoorbeeld de originele stijlvolle lampen van gesatineerd glas en opaal glas met koperen armaturen, van de bekende Duitse architect en ontwerper Peter Behrens met de originele catalogus uit 1926. Alsmede diverse vroege Holophane en Jielde lampen uit Frankrijk. Ook grotere meubelstukken vullen de grote showroom van Stockoud, zoals geklonken Strafor kasten, robuuste eettafels met geklonken of gietijzeren onderstellen en oud eiken tafelbladen. Het aanbod wijzigt continue in verband met de rariteit en daarmee samengaand onregelmatige inkoop. Ard is vaak aanwezig in zijn werkplaats naast de showroom maar adviseert klanten die de showroom willen bezoeken een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Stockoud

Ard Regenboog
Telefoon: 0(031) 6 33 83 68 23