Nieuwe ligplaatsen gereserveerd in Haven aan den Rijn

Het Havenhuys bevindt zich straks in een unieke omgeving, direct grenzend aan Haven aan den Rijn met uitzicht op de boten en in de ambiance van prachtige haven. Een gezellig terras met horecavoorziening, boten die aanmeren en het gemak van winkelcentrum De Baronie om de hoek. Kopers van de appartementen en penthouses genieten daarbij desgewenst over een luxe overdekte ligplaats voor de boot voor de deur. In deze fantastische omgeving bevinden zich straks de 30 luxe appartementen en 4 penthouses van ‘Het Havenhuys’.

Haven aan den Rijn

Aan de ontwikkeling van de haven ligt een zorgvuldige voorbereiding en unieke samenwerking ten grondslag. Paul Wismeijer, directeur van Haven aan den Rijn en Scheepswerf Wester-Engh, vertelt enthousiast over de ontwikkeling van het gebied en de onderlinge samenwerking tussen de diverse partijen.


‘Na de ontwikkeling en uitstekende samenwerking van 3 jaar is medio december 2017 het contract ondertekend met de gemeente Alphen aan den Rijn en is de website www.havenaanderijn.nl online gegaan. Vanaf dit moment is direct duidelijk geworden dat de behoefte naar een gezellige jachthaven voor de pleziervaart groot is. Medio mei waren alle 68 ligplaatsen uit de eerste fase reeds verhuurd. De toerist weet ook de haven al te vinden en regelmatig meert men aan voor een overnachting of bezoek aan Alphen aan den Rijn.’ Haven aan den Rijn biedt op dit moment faciliteiten zoals een havenkantoor, douches, sanitair en een scheepswerf. Voor de boodschappen, lunch of diner kan men terecht bij De Baronie of het centrum van Alphen aan de Rijn. ‘Er is nu zelfs al een vraag naar fietsen om de omgeving te verkennen’ schetst Paul. ‘Haven aan den Rijn wordt echt het waterplein van Alphen, een nautisch centrum waar bezoekers én bewoners kunnen leven en genieten met volop faciliteiten in de directe omgeving voor een heerlijk verblijf.’

De staande mastroute

De haven is gelegen aan de staande mastroute. Deze route loopt van Zeeland tot het IJsselmeer. Met de realisatie van de nieuwe Rijnhavenbrug is de bereikbaarheid van Haven aan den Rijn nu optimaal. Het nieuwe gebied vormt een positieve economische en creatieve impuls voor Alphen aan den Rijn. Ondernemers zien kansen. Er wordt zelfs gedacht aan de ontwikkeling van een speciale Romeinen sloepenroute in en om het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het havengebouw

In het havengebouw dat momenteel afgebouwd wordt, vindt men straks diverse watersportbedrijven en faciliteiten, zoals o.a. een zeilmakerij, een showroom van Wester-Engh Sloepen, een aanbod van watersportartikelen, het havenkantoor, sanitair, douches en meer. Paul wordt dagelijks nog benaderd door diverse watersport gerelateerde bedrijven die zich ook willen vestigen in Haven aan de Rijn, onder andere door kandidaten die een bootverhuur willen opstarten. Dit zou vanzelfsprekend een uitstekende aanvulling kunnen zijn voor de nu al levendige haven.